Tuesday, August 25, 2009

Nici darul de la un australian nu-i semn bun

Fair-play-ul face parte din joc, insa de multe ori dorinta de a castiga trece inaintea acestui deziderat nobil. S-a întamplat recent la un meci dintre doua echipe australiene, South Melbourne si Sushine Georgies. La o faza de joc, un fotbalist de la Sushine s-a accidentat, iar centralul a intrerupt meciul, pentru ca acesta sa poata primi ingrijiri medicale in afara gazonului.

Meciul s-a reluat cu un aut, executat de Fernando De Moraes, mijlocaş la echipa adversa, South Melbourne. De Moraes a executat aut-ul si a trimis balonul inspre goolkeeper-ul lui Sushine, ca un gest frumos de fair-play. Goolkeeper-ul i-a multumit adversarului sau, insa apoi a regretat gestul. Neatent, a lasat balonul sa "curga" pe langă el, moment in care Fernando s-a "schimbat" total. A considerat ca si-a facut datoria si i-a suflat balonul de sub nas golkeeper-ului care se astepta la orice gest, dar nu la acesta, din partea unui adversar "fair-play".

Fernando a inscris pe langa portarul surprins, apoi s-a bucurat ca la un gol de zile mari. Pâna la urma a avut si motive, pentru ca reusita sa a fost singura din meci!

No comments: