Monday, August 11, 2008

La 20 de ani

In cele ce urmeaza voi prezenta din perspectiva mea cum ar trebui sa se comporte un om pana la 20 de ani , ca m-ai departe nu am ajuns nici eu ca sa cunosc mai multe . Asa cum graia si nu stiu ce artist muzical al secolului nostru , you got one chance , one opportunity , one life .. sau ceva echivalent la chestia asta , ideea e ca pana la descoperiri de noi informatii legate de natura umana , aparent un om are doar o singura viata , asa ca profita de ea , dar atent si fa-o intr-un mod cat mai bun si eficient pentru propria ta personalitate .
1 an: Maicata te naste , iti da un nume (il accepti ca n-ai alta varianta) . Apoi tu nu ai de facut altceva decat sa dormi , sa mananci si sa te caci .
2 ani: Invata sa mergi in doua picioare , sa zici mama ..si tata , asta daca esti mai destept de soi . A da si sa nu uit un factor elementar , sa inveti cum sa arati muie .
3 ani: Fi un copil cuminte , nu distruge casa , nu te pisa si caca peste tot , nu fi pupicurist cu ma-ta , ta-tu sau orice alta forma d om .. ca apoi asa o sa fi toata viata .
4 ani: Ai intrat la gradinita , invata dracu bastonasele alea , socializeaza cu colegii tai de (de)generatie .
5 ani: E ultimul an de libertate non-scolara pentru urmatori vreo 16 ani , asta in cazul de de v-a duce dovleacul pe viitor la atatia ani de scoala .
6 ani: Clasa intai , ar trebui sa inveti alfabetul , ca apoi sa nu fii catalogat drept un analfabet .
7 ani: Profita de copilarie cat poti de mult . Joaca-te ascunsea , prinsea , fotbal , volei , orice numai stai cat mai mult afara . Orice ai face incearca sa te atingi cat mai putin de pc-ul ala din casa , nu-i bun , it's evil , ve-i avea timp pentru el si peste ani si ani .
8 ani: O sa observi ca sunt si alte fiinte asemanatoare tie , dar putin diferite , se numesc fete .. da-le cu piciorul , alunga-le si joaca-te in continuare cu puta in tarana , o sa realizezi peste ani ca a fost decizia cea mai inteleapta .
9 ani: Tentatia de a nu-mi sfatul a fost prea mare si ai intrat pe pc . Acuma viata ta sociala se rezuma masinute , omuleti, castele , arme , sange si monstrii controlati prin intermediul tastaturii si mouse-ului . Your social life from now on is starting to die .
10 ani: Incepi sa realizezi ce e ala banul , esti la inceput si stii doar ca prin intermediul sau tanti de la magazin iti da bomboane si ciocolata .
11 ani: O sa cazi intr-o baltoaca sau ceva de genu umilitor (toti o patim pana la urma odata si odata) si o sa observi ca in loc ca amicii sau colegii tai sa te ajute , ei o sa rada de tine . E primul semn ca totusi oamenii sunt de cacat in marea lor parte .
12 ani: O sa fi pentru prima oara departe de parinti , care te-au trimis intr-o tabara . Incearca sa socializezi , joaca-te pe acolo si incearca sa realizezi cat de frumoasa poate sa fie natura .
13 ani: Asta probabil va fi anul cand descoperi ca chestia aia cu care tu te pisai are mai multe functii . Mnadru de noua ta descoperire vei spune unei fetite la plaja ca taicatu ti-a spus ca anume cu chestia asta vei putea obtine mai incolo una de care are ea intre picioare . Iara feita iti va replica ca maicasa i-a spus ca ea poate obtine mai multe din alea ca ale tale cu ce are ea .
14 ani: Descoperi netul si adevarata si cea mai utila intrebuintare a sa , anume pornografia pe gratis . A si ar trebui sa-ti bati capul sa inveti la scoala ca e anul cu capacitatea si sa intrii la un liceu bun . Acest pas va fi inceputul dezvoltarii tale sociale si intelectuale .
15 ani: Ai intrat la liceu , se spune ca aceasta este cea mai frumoasa perioada a vietii , astia 4 ani de liceu , pot spune ca este total adevarat . Dar primul an probabil n-o sa fie prea stralucit , acomodarea si integrarea durand totusi ceva vreme .
16 ani: Ai o gloata de prieteni si o sa ai parte de prima fata . Incepi sa-ti construiesti o personalitate , dezvolti anumite principii , conceptii de catalogare a oamenilor si moduri de comunicare .
17 ani: Dca nu te-ai apucat de fumat si baut pana la varsta asta , esti un om izolat de societate , pentru ca aparent asta e tendinta si turma trebuie urmata cu ochii inchisi .
18 ani: Acuma pentru orice prostie nelegala vei risca puscaria , dar in schimb vei putea lua si carnetul de sofer . Vei trebui sa copii ca disperatul la Bac ca sa intrii la o facultate , da ai ocazia , mutate in alt oras cu facultatea , o sa te ajute pe mai incolo . Esti nebun , iubesti si nu ai bani .. aka esti un mare fraier la 18 ani .
19 ani:Iti dai seama ca facultatea se poate face si doar in restante . Probabil iti iei un job jegos , pe care il vei schimba eventual si tot asa . O sa observi ca marea parte a prieteniilor sunt doar niste dobitoci , profitori si oameni de nimica si ajungi la concluzia ca marea parte a fetelor sunt niste tarfulite (curve neplatite) .
20 de ani: Iti dai seama ca totusi viata nu e chiar asa de roz cum credeai inainte , o sa ramai cu 1-2 prieteni care inca iti sunt alaturi . Realizezi ca decizia aceea de a da cu piciorul in fete care ai avut-o pe la 8 ani a fost una extraordinara , dar din pacate testosteronii nu-ti mai permit sa faci un asemenea gest . Ajungi la concluzia ca dragostea e doar o chestie inventata de evrei ca sa numai de-a banii pe curve . Si gandeste-te cum a fost pana acuma , a fost cum a fost , dar probabil ce urmeaza o sa fie si mai greu si mai complicat .

“Articol inscris la concursul lui VisUrat si Arhi”
arhiblog.ro

No comments: