Monday, June 27, 2011

Ce este femeia?

"Femeia este un animal care traieste pe langa casa omului si se hraneste cu zilele lui". Sau... "Femeile sunt al doilea mare mister al omenirii" (Anne Rice) si "In cea mai mare parte a istoriei, anonimul a fost o femeie" (Virginia Woolf).

Sunt sute, chiar mii de citate celebre despre femei; unele pe gustul reprezentatelor sexului frumos si altele pentru satisfactia barbatului.

Giovanni Papini a spus ca "femeia este o hoata, o speculanta, un parazit", in timp ce Wiliam Shakespare a marturisit ca "femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli".

Cu toate astea, aceasta fiinta minunata este lucrul fara de care un barbat nu ar reusi sa rezolve nimic in aceasta viata. Si chiar daca multi sunt cei care se vaieta si sustin ca mai bine ar fi fara femei, asta pentru ca nu reusesc sa le inteleaga, Oscar Wilde le-a dat replica: "Femeile sunt facute sa fie iubite, nu intelese".

Sa nu uitam ca "Femeia frumoasa este o bijuterie. Femeia buna este o comoara intreaga", asa cum nu s-a ferit sa spuna Napoleon Bonaparte si, important de retinut "Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste" (Bisanne de Soleil).

No comments: