Thursday, January 27, 2011

Constanta are cel mai rapid net din Europa

Romania ocupa pozitia a patra in lume si primul loc in Europa din perspectiva vitezei medie a conexiunilor la internet. Constanta este orasul european cu cele mai bune performante, potrivit unui raport al companiei americane Akamai.
TOPUL PE TARI
Romania a inregistrat o viteza medie a conexiunilor la internet de 7 Mbps in trimestrul al treilea al anului trecut. Mai exact, cifra reprezinta o crestere cu 12% fata de aceeasi perioada din 2009.
Tara nostra este depasita de Coreea de Sud - 14 Mbps, Hong Kong - 9,2 MBPS si Japonia - 8,5 Mbps, scrie raportul State of the Internet.
In top 10 al tarilor cu cea mai rapida medie a vitezei conexiunilor la internet mai figureaza cinci tari europene:
LOCUL 5 - Olanda - 6,3 Mbps;
LOCUL 6 - Letonia - 6 Mbps;
LOCUL 7 - Cehia - 5,4 Mbps;
LOCUL 8 - Elvetia - 5,3 Mbps;
LOCUL 10 - Damemarca - 5 Mbps.
Statele Unite sunt abia pe pozitia a 12-a in lume, cu o viteza medie de 5 Mbps.
TOPUL PE ORASE
Coreea de Sud si Japonia domina clasamentul primelor 100 de localitati din lume cu cel putin 50.000 de conexiuni la internet si cele mai rapide viteze.
Primele 45 de pozitii sunt ocupate de orase din Coreea de Sud si Japonia iar, dintre acestea, primele 11 locuri revin Coreei de Sud.
Hong Kong se situeaza pe 46, iar Japonia continua cu inca 29 de prezente sub aceasta pozitie in topul care numara numai 100 de orase.
Constanta, cu o viteza medie de 8,8 Mbps, este cel mai rapid oras european pe internet, detronand localitatea suedeza Umea, unde numarul de conexiuni a coborat sub 50.000 in trimestrul al treilea al anului trecut.
Constanta ocupa insa doar pozitia a 48-a in lume.
Al doilea oras european din clasament este Asnieres, Franta - locul 52 - 8,5 Mbps.
Romania mai este prezenta in topul pe orase cu Timisoara - locul 70, 7,7 Mbps - si Iasi - locul 72, 7,5 Mbps.
In afara de Romania si Franta, din Europa, numai Germania si Olanda mai au in top 100 orase cu cele mai mari viteze medii de conectare la internet in trimestrul trei al anului trecut.

No comments: