Thursday, February 26, 2009

Omul copac


Dede Koswara un satean in varsta de 38 de ani din Indonezia si-a dobandit renumele de “Omul Copac” datorita formatiunilor epidermale cornoase asemanatoare cu scoarta de copac care cresc continuu pe corpul sau chiar daca sunt operate.
Dede Koswara a suferit recent a noua operatie in care chirurgii i-au curatat practic corpul si membrele de formatiunile care cresc continuu. In ciuda acestui fapt, chiar si cei mai mari experti sunt sceptici, concluzionand ca formatiunile de pe pielea lui Dede vor continua sa creasca in acelasi mod.
Doctorul Armand Gaspari de la Universitatea din Maryland este de parere ca boala de piele de care sufera “Omul copac” este cauzata de un virus papilom uman (HPV), o infectie relativ comuna care cauzeaza in mod normal excoriatii si papiloame de mici dimensiuni. Situatia in care se afla Dede se datoreaza faptului ca acesta sufera de o deficienta extrem de rara a sistemului imunitar, deficienta care nu permite organismului sau sa elimine excrecentele cornoase care-i cresc pe piele. In acest mod, virusul infesteaza celulele epidermale “ordonandu-le” sa produca cantitati masive de substanta cornoasa care se acumuleaza in straturi cutanate al caror aspect este asemanator cu scoarta de copac.
Oficialii Ministerului Sanatatii din Jakarta afirma ca in prezent traiesc circa 200 de presoane care sufera de boala “Omului copac”. Ultima sa operatie a avut loc in luna ianuarie a anului curent. O echipa de nu mai putin de sapte medici chirurgi a lucrat timp de patru ore pentru a-i indeparta lui Dede o parte din excrecentele de pe maini si picioare, astfel incat acesta sa fie capabil sa se hraneasca si sa mearga fara ajutor.
“Boala lui Dede Koswara este incurabila la ora actuala. Din acest motiv el are nevoie de operatii pentru indepartarea excrescentelor, la fiecare trei-patru luni, pentru ca aceste formatiuni cresc continuu ori de cate ori le taiem. Pana in prezent am extirpat o cantitate de 13,2 kilograme de excrecente”, declara dr. Rachmatdinata, director la spitalului Hasan Sadikin din orasul Bandung, Insula Java. Dede a fost infestat cu virusul papilom uman inca din adolescenta cand s-a taiat accidental la genunchi cu un topor.
Din cauza bolii sale, pe Dede l-a parasit sotia, lasandu-i in grija cei doi copii. Singurul sau venit provine din spectacolele pe care le da in cadrul unui circ ambulant, unde oamenii se inghesuie sa plateasca pentru a-l vedea pe “Omul copac”.
Sursa: descopera.ro

Cantecel de vrajitoare

Tuesday, February 24, 2009

Toata Europa cu trenul

InterRail, un abonament pentru calatorii nelimitate
Calatoria cu trenul prin Europa poate fi nu doar mai sigura si mai comoda decat un drum cu masina, dar si mai ieftina. Cu abonamentul european InterRail puteti face turul continentului cu doar cateva sute de euro.
InterRail este un tip de abonament ce poate fi folosit o perioada de timp determinata pen- tru calatorii cu trenul intr-o singura tara sau chiar in toata Europa. Sistemul este unul extrem de convenabil pentru cei carora le place sa exploreze locuri noi de pe continent sau sa descopere in amanunt o tara, apeland la costuri de transport cat mai mici.
InterRail Global Pass
Acest tip de abonament este valabil in 30 de tari europene: Austria, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Muntenegru, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia si Ungaria. De asemenea, este valabil si pentru traversarea maritima intre Grecia si Italia, prin compania maritima Attica. Exista mai multe variante de abonament: flexibil (calatorii cinci zile din 10 zile de valabilitate ori calatorii zece zile din 22 de zile de valabilitate) sau continuu (utilizare 22 sau 30 de zile continuu).
Modul de functionare al acestui abonament este urmatorul: de exemplu, sa presupunem ca aveti zece zile de concediu, intre 1 si 9 august inclusiv, timp in care ati dori sa vizitati cateva tari europene. Puteti opta pentru varianta de abonament cinci zile din zece de valabilitate. Astfel, cumparati un InterRail Global Pass valabil pentru perioada 1-9 august si alegeti sa calatoriti cu trenul din doua in doua zile - o zi calatoriti, o zi vizitati cate un oras. Un astfel de abonament costa 249 de euro. Ori, daca aveti la dispozitie trei saptamani de concediu, puteti opta pentru abonamentul de 22 de zile continuu, prin care puteti calatori oriunde si oricat in Europa, pe toata perioada concediului. Costul, pentru un adult, este de 469 de euro, la clasa a doua. InterRail Global Pass este un abonament nominal si este valabil doar insotit de pasaport sau cartea de identitate.
InterRail One Country Pass
Daca nu va place sa stati tot timpul pe drumuri, dar ati vrea sa vizitati mai in amanunt tara in care va petreceti concediul, abonamentul InterRail One Country Pass este o alternativa buna la inchirierea unei masini. Contra 299 de euro de persoana va puteti plimba cu trenul prin toata Germania, de exemplu, timp de opt zile dintr-o luna, pe care vi le alegeti dumneavoastra.
InterRail Pass necesita, pentru anumite tipuri de trenuri, gen expres ori trenuri de noapte, rezervarea unui loc care se plateste suplimentar. De asemenea, este recomandat ca, in cazul unor trenuri la care rezervarea locului este obligatorie, aceasta sa se faca din timp, in special in varfuri de sezon turistic.
Pentru orice informatii suplimentare se pot accesa site-urile www.cfrcalatori.ro si www.interrail net.com. Aici se pot consulta si mersul trenurilor in toata Europa, plus conexiunile existente. Tot de pe acest site va puteti face si planul de calatorie.

Thursday, February 19, 2009

In caz de vrei sa aflii cand o sa mori

Aceseaza siteul urmator Death Clock completeaza formularul si o sa aflii cand o sa dai coltul. Desigur ca e panarama siteul, dar va dau un indiciu daca esti optimist si fumezi o sa ai o viata lunga.

Wednesday, February 18, 2009

Una din ciudateniile lumii


Originar din Uttar Pradesh, India, Radhakant Bajpai, in varsta de 58 de ani, detine recordul mondial pentru cele mai lungi fire de par dezvoltate vreodata in urechile unui individ uman.
In anul 2003, atunci cand Radhakant a fost inregistrat in Cartea Recordurilor drept posesorul celei mai lungi pilozitati de acest gen, parul din urechile sale masura 13.2 centimetri in lungime. Indianul nu s-a aratat niciodata interesat de remedierea anomaliei care il transforma intr-o curiozitate a naturii, deoarece este convins ca parul din urechi functioneaza ca un talisman aducator de noroc, marturie stand chiar faptul ca l-a facut celebru. Din acest motiv, pilozitatea a crescut constant, atingand astazi lunginea uimitoare de 25 centimetri.

Tuesday, February 17, 2009

Kim Petras



Uitandu-te la poze ai zice "Vai ce fata draguta!", dar lucrurile nu stau tocmai asa, ci din contra, extrem de ciudat si infricosator si socant si etc chestii de genul. Kim Petras este o cantareata de muzica pop de 17 ani din Germania, dar acuma 4 ani se numea Tim Petras si era un baietel de 12 anisori, care a inceput tratament de hormoni si la 16 ani s-a operat pentru schimbare de sex. Varsta legala pentru operatie de schimbare de sex este 18 ani, dar datorita unui decret eliberat de Colegiul Mediciilor din Germania, Tim a putut sa devina Kim la 16 ani. Kim este si model pentru o firma germana de soloane de hair-style, cunoscuta pe plan mondial. Ea (sau el) declara ca "A fost nascuta in corpul gresit". Kim este cea mai tanara persoana din lume care a si-a facut o operatie de schimbare de sex.

Romania sucks, Romania sucks.. and it's true


In caz de va intrebati de ce oare omuletii din South Park ne injura mult iubita tara, o sa va raspund, fac mijto de gimnastice (Nadia in special), apoi ne confunda cu rusii si chestii de genu. Dar ideea centrala este ca asta este viziunea americanului de rand cand ii spui "Romania". Si la urma urmei au dreptate, Romania realy sucks, gay nu prea suntem in schimb, ma rog daca vezi toti poponarii in roz, cu tenesii iarna, cu parul pe fata si etc chestii de genul, atunci imi fac mare dubii.

Friday, February 13, 2009

Wacken de Romania


Cine s-ar fi gandit vreodata ca pe langa Fetesti s-ar putea tine un festival de rock. Da in acel orasel plin de tigani si tarani si de care probabil majoritatea celor care sunt interesati de acest fest nici macar nu stiu unde vine Fetestiul pe harta. Si sa nu mai vorbim ca nu e chiar in Fetesti, ci mai exact undeva pe langa Fetesti, localitatea Borcea pe insula Ialomita sau ceva in genu. Pretul biletelor porneste de la 270 de lei (12 februarie - 30 aprilie), creste apoi la 300 (1 mai - 31 iulie), 350 de lei (1 - 19 august) si 400 la intrare. In acest pret aveti si spatiu de campare, acces la dusuri si toalete ecologice, se lauda organizatorii. Nu vor exista bilete pe zile, ci doar pentru toata perioada festivalului, ceea ce mi se pare normal pentru un fest cu campare. Festivalul Rock City Open Air va avea loc in perioada 20-23 August 2009. Este la 12 Km departare de Autostrada Soarelui cat si de Gara de trenuri Fetesti (important punct feroviar) si exista transport local care deja faciliteaza accesul la situl festivalului (autobuze si microbuze din Fetesti). Ideea in sine este interesanta, un soi de concert Open Air ca pe la Wacken, numai ca plasat in Baragan in mijlocul verii, in caldura de 40 de grade si in praf, relativ oarecum suna fun. E bine ca a mai aparut inca un festival de muzica rock pe meleagurile noastre pe langa Best Fest, Artmania, Rockin' Transilvania, Rockin' Iasi, Stufstock, etc. Momentan trupele care au confirmat prezenta sunt urmatoarele:
Agathodaimon
Amon Amarth
Ancient Rites
Blaze Bayley
Brainstorm
De Profundis
Eastern Front
Einherjer
Ghamorean
Hanzel Und Gretyl
Hollenthon
Moribund Oblivion
Paul Di'Anno
Sirenia
The Cold Existence
The Revenge Project
Theatres Des Vampires

Bu hu hu

Un pusti de 12 ani din Anglia a filmat cu telefonul sau mobil ceva ce sustine el ca este o fantoma. Ma intreb oare de ce pustiul umbla asa prin casa filmand la nimereala sau cel mai probabil toata dracovenia asta e doar o inscenare care sa ii ofere cele 15 minute de faima.

Tuesday, February 10, 2009

Funny Jesus

Vine Cupidon


Valentine's Day sau Ziua Indragostitiilor ( oare de ce nu-i zice ziua lui Cupidon? ), o sarbatoare imprumutata de la americani, adica un alt motiv in plus de cheltuit bani, pentru ca sa fim cu totii o tara de non stop shopping people, or something like that. Ideea e ca daca incerci pe net sa cauti ideei de cadou pentru aceasta ocazie, probabil o sa ramai la fel de nelamurit ca si inainte, pentru ca pe majoritatea site-uriilor fiecare incerca sa-si vanda produsele cu orice ocazie. Sau cea mai ieftina varianta si probabil cea mai sincera ar fi un "Te iubesc" sau ceva mai complicat pentru astia dintre voi mai poetici din caracter, ceva de genu "Pentru intreaga lume tu poti fi o simpla persoana, dar pentru o simpla persoana tu poti fi intreaga lume". Toata lumea in perioada asta o sa vorbeasca de inimioare rosii, trandafiri, floricele, chestii roz ( si pufoase ) si lumanarele. Probabil o sa fie tot felul de oferte la tot soiul de chestii, care nici nu te-ai fi gandit vreodata ca pot avea legatura cui aceasta ocazie. Anyway, ce sa zic, fiecare isi poate folosi imaginatia si la urma urmei gestul si intentia conteaza.