Studii recente sugereaza ca asimilarea in organism a unei cantitati prea mari de sare poate conduce la serioase probleme de sanatate, precum cresterea presiunii arteriale, disfunctii cardiovasculare, infarct, osteoporoza si cancer stomacal.
Jacqui Webster, senior manager al Institutului George pentru Sanatate Internationala, din Australia spune ca exista chiar unele dovezi ce indica o agravare a simptomelor astmatice ca urmare a consumului excesiv de sare. Webster sustine ca mancarea ce intra in componenta unei dieta bogate in sare este foarte diversa, de la paine si carnuri procesate, pana la fasole, legume conservate, carnati, cereale si mai ales fast-food. Cercetatorii din Marea Britanie au demonstrat ca mancarea procesata contine 75 % din sarea ce intra in componenta dietei unei persoane, in timp ce 10 % provine din mancaruri naturale, precum carnea de peste si legumele. Restul de 15 procente vin din sarea adaugata in mancare in timpul gatirii sau al consumarii. Date fiind consecintele asupra sanatatii, Webster sustine ca reducerea cantitatii de sare in dieta ar trebui luata in considerare la acelasi nivel cu necesitatea diminuarii consumului de grasimi, alcool si tutun.
Friday, December 5, 2008
Bancul de iarna
Dupa o zi criminala, in care lui Mos Craciun toate i-au mers prost: i s-au imbolnavit 4 pitici, 3 reni au racit, sania s-a rupt, a ramas fara bautura si a venit si soacra-sa in vizita, seara, suna la usa un ingeras cu un brad imens de Craciun. 'Ce sa fac cu bradul Mosule?' intreaba ingerasul. Si de atunci exista traditia cu ingerasul infipt in varful bradului.
Subscribe to:
Posts (Atom)