Saturday, June 1, 2013

"Vantul Demonilor" - Marco Buticchi

Recent am achizitionat aceasta carte, care a fost probabil cea mai interesanta lectura pe care am pus ochii vreodata, este o istorie distorsionata a uneia dintre cele mai negre perioade ale umanitatii, ca sa fiu mai precis este o colectie a unora dintre cele mai negre perioade ale istoriei. Autorul ne conduce prin diferite colturi ale lumii si prin labirinturile istoriei, din epoca fierului, prin evul mediu si perioada inchizitiei, prin al doilea razboi mondial si lumea nazistilor, pana in zilele noastre, cand toate misterele vremii inca nu sunt deslusite. Dat fiind toate acestea m-am gandit sa ii dedic un mic post pe blog.

Totul a inceput in vremea Epocii Fierului, cand un trib de sacerdoti devotati unei divinitati preistorice venerau o Piatra sacra care, conform legendei, a fost aruncata la inceputul timpurilor de zeul Hosh pe pamant, demonstrandu-le astfel oamenilor puterile sale de neinchipuit. Piatra are o valoare nepretuita, dar si o putere inspaimantatoare: oricine indrazneste sa o priveasca moare in chinuri groaznice. De aceea, pentru a-i tine puterile in frau, stramosii lui Athor au depus-o intr-un sarcofag din metal, pe care l-au dus apoi in Templul Secret.

Personaje din locuri si epoci diferite isi disputa acum acest obiect unic: un tanar nobil din Languedoc, un subofiter SS din Ariege, un jurnalist din Brazilia. Sara Terracini, o frumoasa cercetatoare italiana, face importante descoperiri, care ii vor revela misterul neelucidat de milenii.
Conform legendei antice insa, oricine se apropie de acest secret va primi suflul mortii, aflat intotdeauna in jurul Pietrei sacre.



Descriere verso:
"Conform raportului medico-legal oficial, Rudolf Hess s-a sinmucis in inchisoarea de la Spandau pe data de 17 august 1987. Exact in aceasi zi , cu saizeci si noua de animai devreme, se infiinteaza Thule, societatea secreta din care a facut parte si Hess si care a stat la baza ideologiei naziste. Dar trebuie sa asteptam anul 2017 pentru ca dosarele britanice referitoare la cazul Hess sa fie date publicitatii.
Conform dosarului Otto Rahn, arhivat cu verdictul, arheologul german a murit pe data de 16 amrtie 1939. Exact in aceasi zi , dar cu sase sute nouazeci si sase de ani mai devreme, cadea ultima fortareata a catarilor, cea de pe pog-ul de la Montsegur, locul in care Rahn isi petrecuse ce mai mare parte a vietoo, incercand sa descopere marele mister al sectei medievale.
Trupurile neinsufletite ale lui Adolf Hitler, Martin Bormann si Heinrich Himmler au fost, dupa o examinare sumara, ingropate in locuri absolut secrete. Nimeni nu a reusit si nu va reusi vreodata sa efectueze un examen medico-legal amanuntit prin care sa se certifice fara putinta de tagada identitatile lor. I ar convingerea mea ferma este ca acolo, in preajma acelor morminte anonime, se poate simti astazi adierea unui vant rece, blestemat. Vantul demonilor..."-Marco Buticchi

Pont bun in caz de vi se pare tentant de citit, este 7 lei pe Elefant.ro, dar poate fi gasita gratuit in format electronic pe ro.scribd.com