Tuesday, June 30, 2009

Paris Hilton vine in Bamboo Mamaia


Blonda, proasta ca noaptea (scuze noapteo) si ultra bogata, vrei romane sa o agati, acum ai ocazia. Catalin Botezatu a anuntat in cadrul emisiunii "Happy Hour" de pe 29 iunie ca Paris Hilton va veni in clubul Bamboo Mamaia, la invitatia designer-ului.
Celebra mostenitoare a lantului hotelier Hilton va fi prezenta pe litoralul romanesc pe 24 iulie, in cadrul unui eveniment care face parte din relansarea clubului Bamboo.
Clubul va avea o noua politica de preturi, care il va face accesibil mai multor buzunare. Desigur, Paris Hilton va fi invitata speciala a serii. WoOw ce tare, pai cum o sa mai fie club de fitze daca o sa vina toti sarantocii, vai dar rusine mare.

Monday, June 29, 2009

Elizabeth Bathory


Contesa Bathory este considerata cea mai infama criminala in serie din istoria lumii. Multe zvonuri au circulat in acea vreme despre fetele de tarani angajate la castel care dispareau ca prin minune fara ca nimeni sa le mai vada vreodata sau sa mai stie ceva de ele. Aceste zvonuri au ajuns la urechile regelui Mathias al II-lea, care a trimis o comisie sa verifice autenticitatea lor. Soldatii au intrat in castel la timp pentru a descoperi cadavrul unei fete, o alta care era pe moarte si sa elibereze alte cateva, care se aflau inchise in temnitele castelului. Printre activitatile preferate ale reginei se aflau: mutilarea totala, mutilarea mainilor sau a organelor genitale, batai indelungate, muscaturi ale fetei si corpului, amputarea bratelor sau a altor parti ale corpului si infometarea victimelor pana la moarte.
Se pare ca aceste crime au avut loc pe o perioada indelungata de 25 de ani. A fost condamnata numai pentru 80 de victime, insa se pare ca numarul lor neoficial se ridica la cateva sute. Datorita statutului ei social, contesa nu putea fi judecata, insa a fost inchisa intr-o singura camera a castelului, pana cand a decedat, patru ani mai tarziu. Rautatea extrema a acestei contese a insapimantat lumea, iar folclorul local i-a atribuit si fapte care se pare ca nu le-a infaptuit. Cea mai cunoscuta dintre ele este ca Elizabeth Bathory se imbaia in sangele tinerelor pe care le omora, insa acesta teorie nu a fost dovedita nicioadata, negasindu-se dovezi in sprijinul ei.

Remember N&D ?

Si nu, nu e vorba de atacul echipei Dinamo, Niculescu/Danciulescu, adica echipa aia la care toti se plang ca au ratat ocazia de a asculta cantecelul de la Champions League. Defapt cine il mai stie pe papitoiul colorat blond, care vrea sa para un fel de bad boy din
"cartierul, in care dupa blocurile gri
sta Vasile Alecsandri
care scrie poezii,
care-s pline cu prostii."
Cu toti insa o stim pe ciutanica micuta (scuzati relativul pleonasm), simpatica si blondina fara aspect de tarfulita, contrar zilelor prezente, Delia. Care acum mai nou este fugarita cu cutite de psihopati prin Cismigiu, night after night, util the end of time. Cum se faceau videoclipurile in anii '90, ce versuri, ce ideei, totusi merita apreciati oamenii, ca au fost unii din cei mai buni ai degeneratiei lor de artisti din domeniul muzicii de pe ale noastre meleaguri.

Saturday, June 27, 2009

Si-a murit Dumitru

Cine e Dumitru? Ce nationalitate e Dumitru? Ce pasiuni are Dumitru? Are nevasta si copii Dumitru? De ce a murit Dumitru? Intrebari existentiale, Dumitru poate fi omul din popor, acel numitor comun al populatiei Romaniei. E cam manelizata si cam stupida melodia, dar aparent pare funny. Astfel se poate incinge o hora pe pajistea cea verde si stralucitoare a patriei. Sectiunea de oameni care imi citesc blogul si au astfel de gusturi muzicale (daca o-i avea si asa ceva) o sa se bucure la ascultarea acestei melodii fermecate, v-o dedic voua si tuturor celor ca voi, sa traiti mult si bine intre scanduri si cuie 2 metrii sub pamant, la multi ani si la mai mare, fara numar.

Friday, June 26, 2009

Tenisul le face sa tipe

Ce tipa femeile la tenis de pe tare.ro

Goodbye Michael

Kat Von D vine la Bestfest



Kat Von D si LA ink vin la Bestfest 2009, sau cel putin asa se intelege de pe site-ul oficial al festivalului. In cortul Discovery Channel - LA Ink, amenajat zilnic in cadrul B'ESTFEST IARMAROCK, in intervalul 18:30 - 22:00. Inscrierile se vor face pe principiul ''primul venit, primul servit'', prin urmare cei care se vor grabi vor avea mai multe sanse de a a-si face rost de un tatuaj profesionist, cu henna, foarte usor de realizat si de inlaturat ulterior. Chestia e mai mult de atras curioasi, asa ca pentru cei care ar fi visat la un tatuaj adevarat de la Kat Von D mai au de asteptat alta ocazie, sau isi pot cumpara un bilet de avion inspre Los Angeles.

Michael Jackson a murit



Michael Jackson, in varsta de 50 de ani, a suferit un stop cardiac si a fost transportat de urgenta la spitalul UCLA din Los Angeles, aflat la doar cinci minute de locuinta sa.
01:35 Televiziunea FOX confirma decesul lui Jackson.
01:33 NYTimes, care citeaza agentia Associated Press, anunta decesul regelui muzicii pop.
01:26 TMZ si LA Times anunta ca Michael Jackson a murit.
01:22 Potrivit CNN care citeaza mai multe surse, starul pop este in coma.
01:26 Oficiali spitalului din Los Angeles declara oficial decesul.
01:45 CNN posteaza stirea pe site, confirmand moartea regelul muzicii pop, Michael Jackson.
Fratele sau a declarat ca atunci cand au venit paramedicii, Jackson nu mai respira.
Paramedicii au trebuit sa il resusciteze in drum spre spital, in ambulanta.
Cantaretul era la el acasa, la Holmby Hills, in Los Angeles cand s-a intamplat totul, iar paramedicii au fost sunati la 911. Mama lui Michael a plecat imediat spre spital.
Jackson nu a mai sustinut un turneu de 12 ani, si era pregatit sa-si faca intoarcerea intr-un concert la Londra.
Michael are trei copii: Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson si Prince "Blanket" Michael Jackson II.
Pentru cele 50 de concerte pe care le-ar fi avut vara asta, incepand la Londra, cele peste 800.000 de bilete s-au vandut in doar 5 ore, o medie de 11 bilete vandute pe secunda, cel mai bun sold-out din istoria muzicii.

Monday, June 22, 2009

Amenda gigant pentru download


America este tara tuturor posibilitatilor, nimeni nu neaga asta. Numai ca, uneori, aceasta afirmatie capata un sens negativ si devine o tagi-comedie. Altfel nu pot cataloga decizia unui judecător de a condamna o femeie la plata unor daune in valoare 1.92 milioane de dolari pentru ca a descarcat 24 de melodii de pe Internet .
In spatele acestei aberaţtii se afla, bineinteles, RIAA, organizatia care cica apara drepturile de autor ale industriei muzicale din Statele Unite. Femeia respectiva a fost găsită vinovată si a fost condamnata sa plateasca nici mai mult nici mai putin de 80.000 dolari pentru fiecare melodie.
Printr-o matematica aparte, RIAA a calculat ca atat i s-ar cuveni pentru cele 24 de melodii descarcate de femeia respectiva de pe Internet. RIAA a cerut daune de 1.92 milioane de dolari, iar judecatorul le-a considerat corecte.
Unul din principiile dreptului spune ca pedeapsa trebuie să fie proportională cu fapta. De aceea, cred ca un judecător care ia o asemenea decizie nu poate avea toate doagele. Pana si în Romania ar fi considerata aberanta o asemenea condamnare.

Mumia din Vacaresti

Nea Gheorghe din satul Vacaresti, judetul Dambovita, a fost dezgropat dupa 28 de ani de la moartea sa. Surpriza a fost ca mortul nu era doar o gramada de oase, ci era o adevarata mumie, conservata in stare aproape perfecta. Satenii au pus cadravul mort de 28 de ani spijinit pe o cruce si au inceput sa faca poze cu el si sa isi de-a cu parerea ca ori e semn de la Dumnezeu, ori de la Satana. Ideea e ca Nea Gheorghe a devenit un fel de Tutankhamun al satului mioritic romanesc.

Saturday, June 20, 2009

Kaliakra Rock Fest 2009


Probabil cel mai bine cotat si "dotat" festival de muzica rock din estul Europei revine anul acesta cu noi trupe de prima clasa in cele 3 zile de festival. Anul acesta vor fi prezente pe scena bulgareasca trupe ca Scorpions, Motley Crue, Blind Guardian si Dream Theatre. Festivalul va aveam loc pe stadionul din Kavarna incepand de pe 1 iulie, iar preturile transpuse in lei ar fi aproximativ cate 100 ron pentru o zi si 200 ron pentru toate cele 3 zile. Singura problema intampinata ar fi ca e dificila procurarea biletelor, site-urile pe care se comercializeaza fiind doar in bulgareste. Dar biletele se pot achizitiona si de la fata locului. Kavarna este la vreo 30-40 de kilometrii de Vama Veche. Sper sa ajung pe acolo sa ii vad din nou live pe monstrii sacrii de la Scorpions, plus alte nume mari ale rock-ului international.

Razboieni blog



De cand eram mic mergeam in fiecare vara la tara in Moldova. Mai precis intr-un sat numit Razboieni, situat undeva intre Piatra Neamt si Targu Neamt. Acolo au trait bunicii mei si inca mai merg vara pe acolo cateva zile. Lucrurile interesante pe acolo erau o padure, o manastire, un parau, un teren de fotbal pe care sa bati mingea, aer curat, peisajele si oamenii mioritici. Un loc perfect daca vrei cateva zile de relaxare, departe de jungla urbana. Azi am avut curiozitatea sa caut poze de acolo pe Google si am intrat pe o poza, care am vazut ca apartine unui blog. Intrand pe blog, m-am mirat sa vad ca e blogul comunei Razboieni, nu ma asteptam sa existe asa ceva, foarte tare faza ca s-a gandit cineva sa aiba aceasta initiativa.

Esti beat ?



Ca multe lucruri in viata, betia este ceva ce merita sa inveti sa o executi corect. Din pacate tot ceea ce stim despre betie vine de la prietenii nostri, beti desigur. Sa vedem mai jos cateva dintre miturile despre betie, macar acum cat suntem treji. Una dintre problemele pe care Alcoolul le aduce este aceea ca te face sa te crezi mult mai destept decat esti defapt. Oricine care a stat treaz intr-o carciuma sau discoteca stie foarte bine acest paradox. Dar ceea ce poate nu stiti este faptul ca alcoolul te impiedica sa nu insimti ca ingheti. Asa cum dimineata observi mirat ca gagica cu care ai petrecut noaptea trecuta este extrem de urata, tot asa alcoolul actioneaza si asupra temperaturii corpului. Alcoolul te face sa simti caldura si sa te inrosesti fiindca acesta dilata vasele de sange. Prin acest fapt, sangele ajunge mai aproape de piele facandu-te sa simti acea senzatie de caldura. Din pacate odata cu acea senzatie de caldura se pierde caldura mai multa deoarece sangele se raceste mai rapid fiind apropiat de piele. Daca cumva te gasesti intr-un varf de munte inghetand de frig, cu multa bautura si te miri ce cauti acolo, ignora alcoolul si inghesuiti-va unul in altul sa va tine-ti de cald. Nu ve-ti fi considerati homosexuali decat daca va vede cineva. Sa bei pana te trezesti a doua zi cu dureri de cap este comparabil cu o plimbare linistita si pitoreasca cu masina spre casa si sa iti surprinzi nevasta cu altul in pat atunci cand ajungi. O excursie frumoasa dar sfarsitul lasa de dorit. Oamenii au inventat o gramada de teorii pentru a impiedica acest fapt, dintre care cel mai raspandit este cel de sus, si care parca are logica intr-un fel. In primul rand nici o aspirina nu isi mai face efectul a doua zi dimineata. Chiar daca si-ar face efectul ca printr-o minune, a doua zi dimineata cand vei avea nevoie efectul a disparut de ceva timp. Si asta nu e tot, aspirina ingerata chiar incetineste puterea corpului de a procesa alcoolul. Nu numai ca vei resimti alcoolul mai puternic, va si dura mai mult. (intri la idei nu?). Daca te simti bine a doua zi dimineata probabil ca inca esti beat. Si daca tot crezi ca e o idee buna, vei fi de alta parere daca esti implicat intr-un accident de exemplu a doua zi pentru ca esti beat si te doare capul. Cel mai indicat este o masa copioasa, dar nu are rezultate intotdeauna. Sau poti sa bei non-stop, varianta preferata de multi din Romania. Ideea in principiu este ca daca cineva bea pana cand intra in coma alcoolica, daca il bagi in pat sa doarma ii va trece. Este o idee buna doar daca te astepti sa se innece in propria voma si scapi de o belea. Sa isi piarda constiinta sau sa doarma nu e acelasi lucru. Cineva care si-a pierdut constiinta din cauza alcoolui nu se trezeste daca ii vine sa vomite si daca sta pe spate aceasta ii ajunge in plamani. E simplu, intoarce-l pe o parte si cheama ambulanta. Intre timp te poti distra desenand pe el. Cafeaua este un stimulent. Alcoolul este un sedativ. Unii cred ca in lupta pentru posesia corpului dumneavoastra stimulentul va invinge, sau se vor neutraliza reciproc. Adevarul este ca vei fi un mahmur putin mai activ. Dupa aceasta idee daca ai amesteca cocaina cu heroina vei obtine extaz absolut, in loc de moarte absoluta. Trebuie sa fim seriosi, sa bei si sa conduci e o arta. Unii sunt adevarati "Rembranzi" iar altii deseneaza pe asfalt cu pietoni. Si nu intotdeauna este asa, poti sa simti ca nu ai nimic, sa conduci, si apoi sa te miri de ce ai farul spart. Oricat de treaz te crezi, daca esti prins de politie ai incurcat-o, nu ai cum sa scapi. Orice ai face, sa mananci guma, mustar, sa ragai, sa expiri foarte des e inutil. Si bineinteles, se gaseste cineva sa zica ca are un var care cunoaste pe careva care a scapat prin nu stiu ce metoda, dar va rog sa ne credeti, ca suntem o publicatie de umor serioasa. Ce ar trebui sa faci? Logic, ia un taxi.

O lume fara Romania



Filmuletul asta il mai postasem odata pe blog mai de mult, dar am zis ca mai merita o reamintire. Ca poate oricat de mult este criticata tara asta de straini sau chiar de proprii locuitori, are totusi niste lucruri cu acre se poate mandrii. Sa ne gandim ca exista o groaza de locuri de vazut, orase de vizitat, monumente de admitrat, muntii si paduri de colindat in toata tara asta si cati dintre noi am apucat sa vedem macar o mica parte din ele. Se spune despre Romania ca este tara tuturor posibilitatiilor, nu SUA, ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul sau cine stie ce alte replici de genul, care fac haz de necaz. Desigur uneori e urata, miroase urat, te enerveaza, iti face scarba sau vrei sa fugi cat mai departe de ea, dar la urma urmei e Romania, e tara noastra si trebuie sa o iubim si sa fim mandrii de ea. Cat patriotism dom'le..

Thursday, June 18, 2009

Meci intrerupt de un roi de albine



Fotbalul din Africa este caracterizat de tot felul de incidente, care printre europeni nu fac decat sa starneasca zambete. Daca arsita e un adversar cvasi-permanent al jucatorilor, iar cu superstitiile ciudate ne-am obisnuit deja, mai nou fotbalistii africani trebuie sa se confrunte si cu...roiuri de albine. Un roi de albine a invadat terenul, dupa 23 de minute de joc, şi fotbaliştii s-au aruncat la pământ pentru a se proteja. Albinele nu au plecat, astfel că după 45 de minute de aşteptare arbitrul a decis să anuleze meciul. Incidentul a avut loc duminică, în oraşul Hippo Valley intre doua echipe de ultima liga, se disputa pe stadionul Chishamiso, in sud-estul statului Zimbabwe.

Sunday, June 14, 2009

Cum sa distrugi Pamantul


Cred ca sunt o groaza de filme in care se prezinta o situatie in care Pamantul ar urma sa fie distrus, in urma unei catastrofe naturale, accidentala sau in urma unui plan malefic conceput de vreun mad-scientist. Dar oare ce ar trebui unui om normal sa distruga umanitatea, sa o rada de pe fata Pamantului? Cel mai ieftin ar fi sa iti iei o pusca sanatoasa si sa incepi sa tragi in toate centralele nucleare care le gasesti, dar nu stiu ce sansa de izbanda ai avea. Pai in primul rand iti trebuie un plan amanuntit, ii trebuie o groaza de timp liber si o minte foarte bolnava. Deci in primul rand pentru a distruge Pamantul nu ai nevoie decat de un plan si cateva miliarde de dolari. Absolut toate modalitatile sunt explorate, de la cele fictionale la cele probabile la cele absurde. Scopul este ca Pamantul sa inceteze sa mai fie o planeta, eventual sa nu mai existe deloc. How do we do that? Pai cea mai usoaara metoda ar fi sa-l rogi pe Dumnezeu, ne anunta cercetatorii avizati din spatele paginii web, dar eficienta acestei metode tine de orientarea religioasa a fiecaruia. Pamantul poate fi distrus in moduri mult mai sigure (si mai scumpe) cum ar fi o explozie suficient de mare (vei avea nevoie de doar 25 de trilioane de tone de antimaterie) sau o gaura neagra microscopica. Poti sa-l lovesti cu o piatra destul de mare, de exemplu Marte. Sau daca nu merge nimic, ai putea intotdeauna sa astepti ca milioanele de miliarde de trilioane de atomi care compun Pamantul sa inceteze sa existe pur si simplu. Probabilitatea ca acest lucru sa se intample este destul de mica, dar speranta moare ultima, chiar si dupa Pamant.

Mai tanar, mai efervescent

Saturday, June 13, 2009

CFR pastreaza Cupa


Finala Cupei Romaniei jucata la Targu Jiu intre CFR Cluj si Poli Timisoara castigata de feroviali cu 3-0, a degenerat pe final dupa ce suporterii timisoreni au intrat pe teren si s-au batut cu jandarmii. Imagini demne de dat pe CNN, cu un gol marcat de Poli in timp ce suporteri timisoreni fugeau printre jucatori pe teren. Poli a acuzat penalty-ul oferit CFR-ului, iar la festivitatea de premiere acestia nu s-au prezentat. Partea frumoasa a suporterilor timisoreni de care au dat inca odata dovada a fost ca isi incurajau echipa si la 3-0 pentru CFR. AStfel clujenii isi pastreaza trofeul castigat anul trecut si incheie un sezon cu un nou trofeu.

Thursday, June 11, 2009

Cum va arata Pamantul fara oameni?


Oare cum va arata Terra daca oamenii ar disparea brusc? Este intrebarea la care au incercat sa raspunda mai multi cercetatori americani in cadrul documentarului „Viata de dupa oameni”, un film promovat in cadrul A&E Television Networks.

Conform specialistilor, daca umanitatea ar disparea brusc, intreaga planeta va fi cufundata in intuneric in numai cateva ore. Centralele electrice, pur si simplu, nu vor putea genera lumina si caldura fara combustibili. Apa va navali in tunelurile de metrou in numai cateva saptamani, iar acestea se vor transforma in veritabile rauri subterane. Animalele de companie vor muri de foame dupa circa 10 zile, asta daca nu vor invata sa vaneze. Pavajele si strazile asfaltate vor ceda sub presiunea plantelor. Cladirile vor fi acoperite de plante agatatoare si vor incepe sa se prabuseasca in maxim 40-50 de ani.

Constructiile moderne sunt proiectate sa reziste pentru aproximativ 60 de ani (podurile pentru 120 de ani, iar barajele pentru 250 de ani). Cu toate acestea, in lipsa unei ingrijiri din partea oamenilor, ele se vor prabusi mult mai devreme, fenomen accentuat si de intemperiile naturii. Absolut toate constructiile realizate de oameni vor disparea complet in cateva mii de ani. Cele 430 de centrale nucleare care functioneaza in prezent vor exploda, desi urmarile unor asemenea explozii nu vor fi atat de catastrofale pe cat se crede. Cel mai bun exemplu este orasul Pripyat din Ucraina, care a fost abandonat dupa dezastrul de la Cernobil. Atunci, oamenii de stiinta au prezis ca locul se va transforma intr-un desert. Astazi, natura si-a intrat in drepturi si Pripyat este asaltat de animale salbatice si de vegetatie abundenta.

Padurile vor acoperi circa 80% din suprafata uscata a Terrei in circa 50 de ani. Vegetatia va cuceri complet Terra in maxim 200 de ani. Aerul va deveni mult mai curat in doar 2-3 saptamani, desi dioxidul de carbon din atmosfera nu va disparea decat dupa un mileniu.

Ultimele vestigii ale umanitatii vor disparea complet in circa 100.000 de ani. Nu va ramane decat plasticul, asta in conditiile in care nu va aparea o forma de viata care sa il poata procesa.

Sursa: descopera.ro

Wednesday, June 10, 2009

Campioana fotbalului romanesc: Unirea Urziceni



Oraselul din Bagaran cu nici 20 de mii de locuitori este in momentul actual cel mai mediatizat loc din tara si nu numai, echipa locala Unirea Urziceni a devenit pentru prima oara in istorie campiona nationala la fotbal. Echipe ca Dinamo, Timisoara sau Steaua au fost depasite de echipa ialomiteanca. Cu Mihai Stoica ca presedinte, cu Dan Petrescu ca antrenor si cu o gasca de fotbalisti muncitori si talentati, Unirea a realizat poate cea mai mare minune din istoria fotbalului de pe la noi si nu numai. Va fi echipa din cel mai mic oras care va participa in grupele UEFA Champions League si va intalnii echipe ca Barcelona, Manchester United, Liverpool, Real Madrid sau Chelsea. Unirea este dovada vie ca in fotbal si nu numai, ca doar banii nu pot aduce succesul garantat, ca si un management bine stabilit, o organizare buna si multa munca pot aduce performante remarcabile. O echipa care in 2000 era in Liga a 4a si juca pe maidanele prafuite ale Baraganului, acum va calca iarba marilor stadione din Europa.

Sunday, June 7, 2009

Politia danseaza

Cine poate spune ca meseria de politai nu este una amuzanta, ai un pistol, ai o masina, ai o statie radio, ai gogosi si de atata veselie iti mai vine sa si dansezi. Probabil politaiul tunisian din imagini avea toate motivele din lume sa danseze si sa mai lase pe cineva sa-l filmeze ca sa vada si altii dansul lui aducator de ploaie.



Thursday, June 4, 2009

La vara la soare, de mult

Ce soi de melodii erau la "moda" acum cativa ani, ca tot incepe vara am zis sa fac o selectie din probabil cele mai "interesante" melodii si videoclipuri, cu mare, plaja, soare, bikinii si versuri fara prea multa logica.

Extreme opuse normalitatii