Tuesday, October 14, 2008

Pur si simplu "TURBO"

Pai da...pur si simplu TURBO...si cand spun asta nu ma refer la Guta, dezamagind cu siguranta pe multi dintre muritori...
De ce TURBO?Simplu!
Intr-una din zilele trecute m'am oprit la unul din chioscurile "de pe colt" sa'mi cumpar un bilet de Ratc si printre restul primit constat cu stupoare ca s'a strecurat si o guma pe care multi dintre copii de azi ar numi-o "ciudata", insa eu am ramas profund uimita, nu stiu voi daca va mai amintiti gumele alea albe, dreptunghiulare si peste tot vandute...faimoasele gume TURBO! Ehee o guma asa am primit eu rest...am cam ezitat eu la inceput...sa o gust sa nu o gust, singurul lucru cu care m'as alege ar fii fost un dinte in minus, o nimica toata...dar cand am desfacut-o nu am putut rezista si am gustat.Pentru un moment mi'am amintit cum e sa fi copil si sa alergi nerabdator la magazin pentru o guma care era foarte tare ce'i drept si dupa doua minute nu mai avea gust si ma refer la gust suportabil ca de avut mai avea ea dupa gust dar de cauciuc :)).Bine si nu mai zic de basicile care iti apareau pe limba a doua zi.
Toate lucrurile astea mi-au venit in minte cand incercam din rasputeri sa mestec guma, dar timp de cinci minute m'am simtit iar copilul inocent care manca toata mancarea de dimineatza,dormea la pranz si nu statea seara mult afara pentru a primi o astfel de guma...petru o clipa am simtit iar gustul copilarieisi m'am gandit la cum pretuiam noi dulciurile si banii.Pai daca aveam 500 de lei(vechi) era bine, imi luam doua gume Turbo si una Minti si'mi mai ramanea si rest.Acum daca vezi 500 de lei pe jos, nici nu te mai apleci dupa ei...ce sa'ti spun ce'am ajuns si noi!
Chiar o sa trec zilele astea pe la bunica mea si o sa-mi caut glosarul in care in mod normal s'ar gasi o colectie de timbre, dar eu colectionam surprizele de la guma...pozele cu masini.Probabil daca i le voi arata fratelui meu mai mic(care de la varsta de doi ani se juca la GTA, NFS si alte prostii) mi'ar spune: "Astea sunt poze cu masini?Sunt naspa tu saico..."
Cand ma gandesc la tot ce am scris mai sus, imi vin in minte doua versuri de la Vama Veche, care s'ar potrivii perfect: "Cineva sa opreasca invazia de biti, cineva sa ne faca din nou fericiti..."

Articol realizat de Yoyo.

Saturday, October 4, 2008

Pauza de blogging

Ce sa va povestesc, intr-un scurt rezumat, pana ma mut pe ".ro", ".com" sau ce o fi, nu voi mai posta nimica pe ANTI TOT.

Wednesday, October 1, 2008

Sfarsitul lumii, din perspectiva religiei

Din punctul de vedere al religiei crestine sfarsitul lumii este prezentat in Biblie, cuvinte spuse de catre Jesus. Desigur ca aceste cuvinte pot fi interpretate oricum si ca aceste informatii nu pot fi precize, sunt pur ipotetice. Un rezumat al randuielii de evenimente care se vor intampla pentru a prevestii sfarsitul lumii ar fi urmatoarele:
- Razboaie si vesti de razboaie.
- O natiune se va ridica impotriva altei natiuni si o imparatie impotriva altei imparatii.
- Foamete si cutremure.
- Profeti falsi, care vin in numele lui Iisus.
- Multi oameni vor fi inselati de profetii falsi.
- Profetii falsi vor face semne si minuni.
- Adevaratii crestini vor fi persecutati.
- Dragostea oamenilor pentru Dumnezeu va descreste.
- Evanghelia va fi predicata in întreaga lume.
- „Uraciunea pustiirii” (un lider mondial, care se va da drept Dumnezeu).
- Mari nenorociri.
- Modificari ale soarelui, lunii, stelelor.
- Adevaratii urmasi ai lui Iisus vor fi adunati in jurul lui.
- Intoarcerea lui Iisus.
- Iisus ii judeca pe oameni pe pamant.

Cat costa un copil cu ochii albastri?

In comuna Daia din judetul Giurgiu a aparut in ultimul timp o afacere mai putin obisnuita: vanzarea de copii. Dupa cum spun localnicii, mai multe femei sarace si-au vandut baietii mici, cu varsta pana intr-un an, unor tigani bogati din Sintesti, care, disperati ca nevestele le nasteau numai fete, au gasit aceasta metoda pentru a-si proteja averile. In comunitatile de romi exista obiceiul ca la maritisul unei fete parintii acesteia sa-i faca o zestre considerabila. In schimb, baiatul, atunci cand se insoara, aduce in gospodaria parintilor o parte din averea familiei nevestei. Vanzarile de copii din Daia sunt cunoscute, de altfel, in zona. Reporterii "Romaniei libere" au vorbit cu oamenii din localitate si au aflat de patru copii "din flori" dati tiganilor de mamele lor pentru sume cuprinse intre 30 si 1.500 lei, sau chiar in schimbul unor produse cu valoare mult mai mica. Cazul a ajuns recent si la Directia de Crima Organizata de la IGP, care a deschis un dosar penal in care este implicat si actualul primar din Daia.